Oma esittely

Moi! Olen Elina Vehkaoja. Olen koulutukseltani fysioterapeutti (AMK) ja PhysioTrainer/ FIHF Personal Trainer. Toimin paikkakunnalla Espoo ja muilla lähialueilla pääkaupunkiseudulla. Fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2017 ja personal traineriksi erikoistuin vuonna 2020. Fysioterapeutiksi valmistumisen jälkeen kartutin fysioterapiatyökokemusta julkisella ja yksityisellä puolella työskennellessä pääasiassa ikäihmisten parissa. Syksystä 2020 alkaen olen toiminut yksityisenä elinkeinonharjoittajana toiminimellä Elinan Fysiokunto.

Olen aina haaveillut yrittäjyydestä. Ensimmäiseltä koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi, ja oikeastaan jo näiden opintojen alussa aloin pohtia yrittäjyyttä omalla kohdallani. Maailmanlaajuinen korona pandemia vei työtilanteeni siihen pisteeseen, että yrittäjyys oli luonteva seuraava askel eteenpäin. Oman toiminimen perustin elokuussa 2020 ja samantien syyskuusta alkaen olen toiminut päätoimisena yrittäjänä. Minulla on tällä hetkellä personal training-asiakkaita ja kuntoutan ikäihmisiä ja veteraaneja hoivakodissa sekä teen kotikäyntejä.

”Ammattitaitoinen, henkilökohtainen, hienovarainen.”

Minulle on tärkeää paneutua huolellisesti asiakkaani tilanteeseen ja taustoihin sekä sitoutua hänen henkilökohtaiseen tavoitteeseensa terveyden edistämisessä. Erikoisosaamiseni personal training työssä on fysioterapiakoulutukseni ansiosta erilaisten liikkumista rajoittavien tekijöiden ja tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen huomiointi harjoittelussa. Autan löytämään sopivat ja turvalliset tavat harjoitella ja saavuttamaan oman tavoitteen niin kotiharjoittelussa, kuntosalin kuin lenkkipolun puolella. Kunnon kohotus, painonpudotus, lihasvoiman lisääminen ja säryistä eroon ovat tyypillisiä tavoitteita, joita lähden asiakkaittteni kanssa tavoittelemaan. On käynyt myös niin, että tavoitteena on ollut lihasvoiman lisääminen ja samalla kun painot ovat nousseet, painoa onkin pudonnut bonuksena siinä sivussa 6kg ilman, että tätä on suoraan tavoiteltu. Kun tehdään oikeita asioita niin keho kiittää ja mielikin virkistyy. Neuvon myös liikkuvan ihmisen ravitsemuksessa. Analysoin asiakkaan ruokapäiväkirjan ja laadin omaa tavoitetta tukevan ravintomallin.

Ikäihmisten kuntoutuksessa tavoittelen asiakkaan maksimaalisen fyysisen kapasiteetin löytämistä. Tavoitteena on asiakkaan liikuntaelimistön ja toimintakyvyn vahvistaminen sekä ylläpitäminen kuntoutuksen avulla. Ikäihmisten kuntoutuksessa näkee miten selvästi liikunta parantaa aivan kehon perustoimintoja. Pidän ikäihmisten kuntoutuksessa tärkeänä lihasten monipuolista aktivointia. Tässä työssä saakin olla aika luova, kun luodaan sopivia liikkeitä mitä voi tehdä vuoteessa ja pyörätuolissa istuen.

Minulla on monipuolinen liikunnallinen tausta. Lapsuuden ja teini-iän vietin jäähallilla taitoluistelun parissa. Tämän jälkeen olen tanssinut eri tanssilajeja. Tällä hetkellä saan liikunnan iloa koiran kanssa ulkoilusta, kuntosalilla käymisestä ja uimisesta sekä itämaisen tanssin harrastamisesta. Terveysliikunta on kuulunut vahvasti säännölliseen arkielämääni nuoresta asti.

Opiskelen, kertaan ja päivitän osaamistani, jotta voin auttaa asiakkaitani entistä paremmin. On motivoivaa, kun uudet opit saa heti käyttöön käytännön työssä. Nautin työstäni paljon. Tässä työssä parasta on se, että tämä on ihmisläheistä työtä; saan iloa ihmisten auttamisesta, ja siitä että voin edistää heidän hyvinvointiaan. Lisäksi terveys- ja hyvinvointi aihepiirinä kiinnostaa minua valtavasti.